Bangkok Dag 2
Nou nog even over dag 2 in Bangkok;
Voor 550bath (11 euro) wisten we een dagtrip te scoren, waarbij we naar 'the bridge over river kwai' gingen, bamboeraften, olifantrijden en de famous Tiger Temple gingen bezoeken. Koopje dus!
We zouden om 07:00 bij de lobby opgehaald worden, dus dat zou weer een kort nachtje worden. Onze wekkers (gsm's) hadden we gezet om 06:30 en waarempel; het wonderapparaat maakte ons inderdaad
wakker en we sprongen gehaast onder de douche. Na het douchen bemerkte Lieve dat ze het vreemd vond dat haar wonderding nog geen alarm geslagen had en bij nadere inspectie kwamen we erachter dat
onze gsm's een uur van elkaar verschilden in tijd. Die van Lieve stond op 05:45 en die van mij op 06:45. En dan sta je voor een problem; welke klopt? Gelukkig hadden we zelfs een TV op de kamer,
dus dan maar even op teletekst kijken! Of niet; ze gebruiken hier een ander alfabet.
Na een tijdje zappen vond ik dan toch een testbeed dat 04:57 aangaf...
Dan de receptie maar bellen; 'fajjff ee em sirllll'. Vreemd. Waarom kloppen onze klokken dan niet??? Althans, scheelt het geen heel uur? Nahja, was in ieder geval heel vreemd allemaal even.
Toen we eenmaal opgehaald waren voor de tour stonden d'r een stuk of 6 minibusjes. 5 supergepimpte nieuwe en eentje die nogal wat medelijden opwekte en je raadt het al....wij mochten in het oude
barrel. Toen we d'r eenmaal inzaten was ik al dolblij dat er airco in het busje zat en dat deze ook daadwerkelijk functioneerde.
Na een half uurtje bleek dat we niet voor niets baalden toen we dit nieuwtje te horen kregen, want de oliedruk viel weg en we stonden ergens aan de kant van de snelweg in de brandende zon (zal je
net zien he, nog geen zonnestraaltje gezien in Bangkok en dan sta je met pech langs de weg....). Gelukkig was er een huisje in de buurt wiens tuinzittafelding we mochten gebruiken en zo'n drie
kwartier later kwam er een ander busje genaamd 'TJ ROCKER' aangesjeesd, waar een complete discoinstallatie ingebouwd was die helaas (of misschien gelukkig) niet in gebruik genomen werd.
Brug over de river Kwai gezien (ik dacht altijd dat dat in Vietnam was, blijkbaar niet dus). Vervolgens een of ander watervalletje gezien om vervolgens aan de lunch te gaan, waar lieffies oogje wat
groter dan haar maagje was. Er werd 'schep zelf op' thaise curry geserveerd, op een redelijk armoedig woonbootachtig iets. Lieffie is er nog steeds zo van ondersteboven dat ze het Aziatische eten
daadwerkelijk lekker vind, dat ze van mening is dat als ze honger heeft, ze heel Thailand wel op kan en ze schepte de 2e keer dan ook een flinke portie curry met rijst op. En inderdaad, het was te
veel. Het is zo wie zo al genant om een gigantisch bord vol te scheppen en vervolgens te laten staan, maar in een land waar men geen klap verdient en waar je voor een normaal hoofdgerecht slechts 2
euro betaald is het helemaal erg om als rijke toerist hun -oh zo kostbare- eten te laten staan. Lieve zou het koste wat het kost dan maar opeten, maarja, zoals Nederlanders weten; vol is vol en ze
kreeg het onder geen mogelijkheid naar binnen. Ik wou d'r ook niet helpen want ik zat ook al overvol (honger+gratis eten=geen plaats meer in maag) en ging dan ook naar de WC om weer wat ruimte
terug te winnen.
Toen ik terugkwam dook Lief snel de WC in en wat ziet mijn -door een volle maag slaapdronken- oog; dat vervelende meiske heeft de helft van haar restant op mijn bord geschoven. En nou komt dan
eindelijk waar dit allemaal een voorzet voor is:
Een onfortuinlijk mexicaans stelletje stond -nog voordat ik onze plaatsen teruglopend van de WC weer bereikt had- vlak bij onze niet leeg gegeten borden en de arme sloebers kregen er flink van
langs van de kokkin die ze even een spoedcursus Thais in het 'ik vind jou beslist niet aardig' dialect gaf. Tja en dan sta ik voor een dilemma. Of ik loop gewoon door, of ik red ze uit lieffies
wanpraktijken en alhoewel ik normaliter van de 'zoek het maar mooi uit' ben, besloot ik dit maal toch de brave sameritaan pet op te zetten en snelde ik op de kokkin die al 1 bord in d'r hand had af
roepend:'NO NO! NOT YET FINISHED!!!' met daarbij lief lachen....nog liever lachen.........het allerliefst als ik kan lachen................en gelukkig; ze zet het bord neer en glimlacht terug.
Hierna gingen we bamboeraften waar opzich niet zoveel aan is, behalve als je een groep hebt (ons inbegrepen) die niet weten dat je niet met z'n allen op 1 raft moet. Want inderdaad ja....dan zinkt ie. Gelukkig had ik slippers aan, maar de mensen met schoenen keken behoorlijk zuur.
Om weer bij de busjes te komen moesten we over een brug, die niet dood-eng, maar ook niet bijzonder relaxt was. Enige waar je op moest letten dat je je voeten niet op een reeds gesneuvelde plank zette of door een of ander gat stak. Lieve dacht hier iets anders over, maar dat is op de foto's beter te zien dan dat ik het hier kan beschrijven.
Na het bamboeraften werden we bij de olifanten afgezet. Ik had de foto's van Lieve en Kim van 2 jaar geleden al es gezien en in vergelijking daarbij was ons olifantritje nogal lauwtjes aan. We konden met de trap gelijk in het zitje springen, liepen een kwartiertje rond en mochten ze daarna met door ons gekochte bananen voeren van achter een soort hek. Niet echt bijzonder spectaculair dus, maargoed, heb wel op een olifant gereden!
En last but not least kwam dan eindelijk de Tiger Temple (de eigenlijke reden van deze trip) aan bod. Daar probeerde een of andere trut Lieves slippers te jatten toen ze naar de WC ging (en waar je de slippers voor het WC hokje uit moest doen; lekker fris overigens...al ser een plek is waar ik blij ben dat ik slippers heb hier is het wel op de WC). Lief kwam schreeuwend:'TOOoooommmm!!! KIJK NAAR IEMAND MET MIJN SLIPPER AAN!' de WC uit rennen en na een poosje kwam een andere vrouw uit de WC 'oh sorry sorry, I didn't know'. Nee tuurlijk niet tuthola, daarom heb je je eigen slippers die bovendien in de verste verte niet op lieffies slippers leken op dezelfde plek uitgedaan. Er was echter nog hoop dat een tijger haar zou verslinden.
Vervolgens gingen we als haasjes naar binnen want er stond een grote groepsreis tickets te kopen en die wooden we natuurlijk nog net even voor zijn en gelukkig maar, want we kwamen nog net op tijd
voor de laatste aaironde+foto van de tijgers.
Wat een geweldige beesten. Ze werden alleen wel vreselijk uitgebuit. Er was een verplichte 300bath (6 euro) donation (want volgens mij mogen die monikken geen bezit hebben, maargoed, ze weten het
leuk te brengen) om naar binnen te mogen. Je had: 'Normal Photo' was gratis, maar dan kreeg je maar 1 foto met elke tijger en mocht je slechts je hand op z'n kont/rug leggen. 'Special Photo',
waarbij je de kop van de tijger in je schoot gelegd werd en waarbij ze meerdere foto's van je zouden maken. Vreemde was dat voor de laatste wederom een DONATIE van 1000bath (20 euro) verlangd werd.
Gelukkig heeft ons nieuwe cameraatje een high speed shooting mode die 6,5 foto's per seconde kan nemen en keken de tempelfotografen dan eerst ook vreemd op toen ze 'clickclickclickclickclickclick'
hoorden terwijl ze maar even op de shutterrelease drukten. Resultaat was dat we in plaats van 6 foto's (er lagen 6 tijgers) een stuk of 60 foto's hadden. Genoeg keus dus!
Helaas had lief alweer pech, want de grootste tijger begon aggressief te worden en precies op de helft van haar bezoekjes werd de fotoshoot afgebroken. Gelukkig hadden de fotografen nog niet
ontdekt hoe je high speed shooting disabled en heeft ook lieffie de nodige lieve+tijger foto's.
Toen de tijger meet and greet afgelopen was liepen we nietsvermoedend met de rest van de tijgergroupies over het terrein toen we opeens een kudde zwijntjes op ons af zagen rennen. En opeens van een
andere kant een kudde koeienmetgrotehoorns en van een andere kant koeiendied'rweerandersuitzagendandevorigemaardiewehiertochookniethebbenkoeien en opeens pauwen en hanen en vanalles en nogwat. Wat
bleek; feeding time. Er werden een paar zakken met knollen ofzo in de lucht gegooid en de feedingfrenzy was begonnen. Geweldig tafereel om te aanschouwen (het punt dat we er midden instonden
daargelaten).
Na een poosje zag ik lief met een knol in d'r handen en vroeg ze:'zal ik em gaan voeren?' wijzend naar zo'n helegrotehoornkoe, waarop ik me wijzelijk stil hield. Het leek me niet echt een bijzonder
strak plan, maar ik weet hoe lief in verband met de natuur staat, dus dat evenwicht wil ik eigenlijk ook niet verstoren. Niets antwoorden en net doen of je het niet gehoord hebt is dan meestal de
beste optie. Ik dacht nog, ga dan gewoon dat biggetje voeren..waarom moet het nou weer die badassmotherfucker zijn? Maar ze was al begonnen met 'kom maar! Kom maar!' de knol aanreikend. En
inderdaad, deze badassmotherfucker maakte z'n door mij gegeven naam waar en begon woest met z'n hoorns te slingeren en te blazen. Lief vloog als een kat weg en het hele tafereel levered wel weer
een paar leuke kiekjes op!
Vervolgens ging ik foto's maken van een naderend hert (? Biologen die de foto's zien..don't shoot me if I'm wrong). Vreemde aan deze camera is date en focal range die gelijk is aan wat wij zien rond de 50mm is en deze lens tot 18mm kan uitzoomen. Wat betekend dit? Dat je verder kan uitzoomen dan dat je zelf kan zien. Wat betekend dat? Dat ik niet door heb dat dat hert bijna over me heenloopt. Ik hoor Lieve nog zeggen:'Hij komt dichtbij hoor?', waarop ik zoiets als 'ja dat zie ik ook ja' mompel, maar na m'n oog van de viewfinder van de camera af gehaald te hebben zag ik dat ik daadwerkelijk een bijna botsing had. Ging het wederom NET goed (dat heb ik namelijk gelukkig altijd met alles)!
De terugrit duurde belachelijk lang. Eenmaal teruggekomen bij Kohsangroad (of hoe je dat ook maar schrijft) hebben we bij 'Hippie De Bar' gegeten wat heel gezellig was. Ik kreeg alleen maar 1 of 2 opscheplepels spaghetti, maargoed, wat verwacht je ook voor 1,75. Lieve was as usual weer aan de curry (die ditmaal overigens bijzonder goed was).
Hierna nog even wat nep boxershorts van Calvin Klein voor 1,50 per stuk gekocht EN.....(tromgeroffel)......Fishermanspants!!! Vond ze d'r niet echt uitzien maar het stofje was wel heerlijk dun en voor 2,25 val je je d'r ook niet bepaald een breuk aan, dus heb ik maar 2 korte broeken en 1 lange broek gekocht. Eenmaal bij het hotel aangekomen, gelijk maar even gepast en OH!....OH!......wat zit dat lekker! Fenna, ik snap dat het niet het hipste is wat er te krijgen is (wie weet wordt het juist superhip -bah, dat woord is alles behalve hip-), maar WAT ZITTEN DIE DINGEN LEKKER!!!!! Ik vind dat je het draagverbod maar es moet intrekken. Anders gaan Dimi en ik met z'n 2en wel even een petitie tekenen. Heb me voorgenomen deze vakantie niets anders te dragen dan die dingen (en zwembroek natuurlijk).
Na over de shock van de heerlijkzittende broeken heengekomen te zijn, zijn we maar snel gaan slapen, want de wonderdingen zouden om 02:30 hun ding alweer gaan doen omdat we de volgende dag naar Jakarta vliegen.
Tom jij moet schrijver worden, echt of cabaretier! Heb in een scheur gelegen hier! Krijg al zin om om die kant eens op te gaan! Prettige vakantie verder,
Gr aan vrouwlieve.
amoooi, nou dat heb ik dus ook al geopperd...jullie motten met zn 2-en een boek gaan schrijven. Ik geloof trouwens dat ik precies dezelfde tour heb gedaan bij river kwai als jullie, met dat bruggetje olifantrijden ed.. gezellig hoor. Nou jongens, ik ga de foto's eens bekijken. En nog even een compliment...ik hou niet zo van reisverhalen maar dit slaat alles...echt print het uit en laat het uitgeven! dikke smak
Hey Tom en Lieve,
Wat een mooi verhaal en super dei foto's gaat helemaal goedkomen he?
Cool, dikke smok
Moiiii,
Wat een prachtverhalen weer!! Wat geweldig, jullie zijn bij de tijgers geweest! Wel lekkere toeristische zooi daar dus... Maar toch mooi!
En gegeten bij Hippie, wat een toptent he! Hahaa! (valt me wel tegen van de spaghetti.. Maar hadden ze nog steeds rijst in berenfiguurtjes??) Feest der herkenning hier hoor!!
En johh wat lief dat jullie vanalles hebben geprobeerd met de smsjes! Ik heb inderdaad niks gehad maar bij deze, bedankt!! :D
Enne Lieve, wanneer ontwaak jij es uit je coma en schrijf jij even een lang verhaal??? Je hebt heel wat in te halen wicht! Maar tom doet het ook fantastisch!!
Nou, ik kijk vooruit naar jullie nieuwe avonturen, kuss!!
Vanaf vandaag back from greece dus ik lees alle verhaaltjes in een keer, in een woord... HILARISCH!! Hahaha, krijg door jullie verhalen gelijk zin om ook zo grappig te schrijven, maar helaas beschik ik niet over die gave ;-)
Geniet jonkies en lekker veel schrijven, daar teer ik op!!
Dikke kussen!
Kim
Hee schatten!
Wat schrijven jullie geweldige verhalen!! En dit was nog maar dag 2... Kijken al uit naar het volgende verhaal! Veel plezier nog!
Kusje Ing en Arf
Toch maar een verhaal gelezen, en dat is maar goed ook!! gelukkig heeft Dimi nog niets gelezen!!!
Ik zal morgen tegen hem zeggen dat jullie helaas om het leven zijn gekomen, opgegeten door een olifant , vergiftigd door Egypt air, en de site is opgeheven. helaas maar waar.
ik hoop dat ik dan, door al het contact met jullie voor altijd te verbreken kan voorkomen dat Dim in zijn door mij langdurig gehersenspoelde brein gaat denken dat de thaise vissersbroeken weer uit de verkleedkist gehaald kunnen woorden! , en weer in zijn knalpaarse of oranje! broek gaat lopen met birkenstocks eronder en een knalrood shirt! dan ben ik genoodzaakt een echtscheiding aan te vragen..
kind wat maken jullie veel mee het leven in bellingwolde is het zelfde als van een mossel dus enige aktie is welkom tom heeft groot gelyk om in heerlyke stofjes te lopen we genieten van jullie verhalen weet tom dat hy een panty in de jungel moet dragen ha ha veel liefs van ons en genieten he smok je moeke